top of page
  • Jo Moors

Kapelletje, kruizen en een 'moeer' van het platteland

Woensdag 24 mei jl. een rijtje gemaakt met drie cliënten van Kwartierstaete. Voor 1 mevrouw was het de eerste keer, dus dat was voor haar best spannend. De rit van een dik uur was gepland langs Verve Doorkeskruus (Wilhelminastraat), Neelkeskapel (Vloedmolenweg) en Moenekruus (splitsing Ellerweg en Wisbroek). Bij deze monumentjes, in beheer van Stg. Heyerkapel, een verhaaltje verteld. Vervolgens via het mooie platteland rondom Wisbroek en Rietbroek, langs de voetbalvelden terug naar Kwartierstaete. Onderweg nog koeien bekeken, de ooievaars bij Vitor Moonen, boeren in de weer op het land en gewassen van de grond. Zelfs een 'moeer' (wortel) uitgetrokken omdat de dames het niet eens waren welk gewas het was.

Gezien de smile op hun gezichten had ik de indruk dat de dames hadden genoten. Vooral voor de nieuweling die zei het plattelandgebied nauwelijks te kennen, ging een wereld open.

En, aangekomen bij Kwartierstaete zei ze: "Niet vergeten de 'moeer' mee te nemen voor de soep!" Wat hebben we gelachen. Ook mijn dag was al geslaagd!


Jo Moors


49 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het O-Team

Tijdens het muziekfeest zijn de bewoners verrast met een nieuwe inwoner; Olaf K wonend in Weert bracht de inwoners aan het dansen en lachen. Hij is door een aantal bewoners meegenomen naar de geslote

bottom of page