top of page

Achter de schermen

Ja, ook achter de schermen gebeurt er veel. Maar wat een mooie club. Wat een mooi team. Iedereen heeft het hart op de juiste plaats. Er wordt gelachen en er wordt hard gewerkt. We zijn kritisch op wat we doen en zeggen elkaar open en eerlijk waar het op staat. Een half woord is voldoende en het wordt altijd met resultaat uitgevoerd. Er worden ook grappen uitgehaald en als iemand een foutje maakt, wordt dat 3x uitvergroot. Maar 1 DNA hebben we allen hetzelfde; plezier brengen voor onze deelnemers. In onze gemeenschap Rooj, een kwetsbare groep die deze aandacht hard nodig heeft en het ook grandioos waardeert. 

1608451490682_edited.jpg
AEnB2UqKb36u3oj6rppTWyK51eAMmA4axjBjXnut

"Onze kracht is de mooie band en de betrokkenheid met de 160 deelnemers.

En dat doen we met een geweldig team van 40 vrijwilligers waarbij plezier en service centraal staat".

Mat Keijers, Voorzitter

Mat is, samen met Jac Pleunis, initiatiefnemer van Stichting Leefbaarheid Stramproy. Altijd bezig met nieuwe plannen om het de deelnemers nog aangenamer te maken. Met zijn enthousiasme motiveert hij bestuursleden, vrijwilligers en, niet onbelangrijk, sponsoren.

Stil zitten is niets voor Mat, verenigingen in Stramproy doen dan ook vaak beroep op hem. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij wel eens een vergadering vergeet of 2 vergaderingen op hetzelfde tijdstip plant. Maar vergaderen vindt Mat niet erg, want een goede vergadering is voor hem een vergadering met kaas en wijn!

Mat, kaas en wijn

Ja hoor, je hoort het goed. Ons oudste bestuurslid, Jac Pleunis is begin 2023, 80 jaar geworden. Hij is niet alleen de oudste, hij heeft ook nog de meeste conditie, maakt de meeste uren van ons voor Leefbaarheid, is de chauffeur die de meeste ritten heeft gemaakt de laatste jaren,  is onze fietsenmaker en tevens onze Fiets-Wegenwacht.

 

Klasse Jac. Goed dat we een contract t/m 100 jaar hebben met jou.

Jac 80 jaar

Ja hoor… je hoort het goed. Olaf is verslaafd. Aan Leonoor, zijn vriendin, of aan het ontwikkelen van onze nieuwe website? Dat laatste is het geval. Maar liefst tot s-’morgens 4 uur is hij regelmatig bezig met het ontwerpen van onze nieuwe website. Maar … het ziet er wel mooi uit!

 

Chapeau Olaf.

Olaf is verslaafd

Als je Desiree (ons geweten van het bestuur!) iets vraagt, dan is het 3 minuten later al afgewikkeld.

                Dat gaat altijd goed behalve als ze gaat WhatsApp gebruikt via de computer.

De enter toets is normaal de volgende regel maar bij WhatsApp op de laptop is dat verzenden bericht.

 

Dus.. we kregen 3 WhatsApp berichtjes direct achter elkaar van Desiree:

Appje 1: Hallo Bestuur

Appje 2: Onderstaand de agenda

Appje 3: Det stom dink deut neet wat ich wil ….

Desiree en computers

Onze penningmeester René Maes en onze adviseur Frans Peeters, hebben het 4e kwartaal 2022 en 1e kwartaal 2023 veel uren gemaakt.

Zij weten nu wat BTW is. Ja hoor, Leefbaarheid is Btw-plichtig geworden. Klink gemakkelijk maar was veel werk. Met terugwerkende kracht van 5 jaar hebben we de administratie omgezet en verder geprofessionaliseerd, inclusief afschrijving en Btw-registratie. Maar ze kijken terug op een mooi project. Alles klopte tot op de eurocent en Btw-afdracht is kleiner dan de Btw-vordering. En dat verschil komt ten goede van onze leden.

 

René en Frans maken overuren

Huub Jongeneelen als fietscoördinator had het, door de enorme toename van deelnemers en vrijwilligers, toch wel erg druk. Op vakantie gaan 's-zomers kon gewoon niet. En de banden van zijn fiets waren na een jaar al versleten! Inmiddels zijn Jac Strous en Jo Moors toegevoegd als Fiets-coördinatoren. Dus nu doen ze het met zijn 3’tjes.

 

Ook Jac kon zomers en s-’winters niet op vakantie zonder laptop. Inmiddels zijn er maatregelen genomen Jac te ontlasten.

  1. Er zijn 2 extra chauffeurs ingezet

  2. Olaf  doet nu ook de Fiets-Wegenwacht en het technisch onderhoud

  3. Frans Peeters is nu met Jac verantwoordelijk voor de rittenadministratie van de Rolstoelbus.

Vele handen maken licht werk

bottom of page